Εδώ στο Πήλιο είμαστε μακριά από τα κέντρα αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι...

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα ο Α. Τσίπρας.

Του Γ.Γ

Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου και έχει την ευθύνη της διεύθυνσης του κόμματος.

Καταστατικό ΣΥΡΙΖΑ

«Όσοι έχουμε θεσμική ευθύνη δεν σημαίνει ότι είμαστε δικτάτορες», μας είπε χτες και πολύ σωστά ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλωστε δεν νοείται πολιτικό κόμμα που θέλει να ονομάζεται αριστερό να λειτουργεί αρχηγικά και συγκεντρωτικά.
Αυτονόητο είναι ότι ο ηγέτης ενός τέτοιου κόμματος, εφαρμόζει αποφάσεις που έχουν ληφθεί συλλογικά και λογοδοτεί στα όργανα του κόμματος.

Σήμερα όμως προκύπτει ένα τεράστιο πρόβλημα για τον πρωθυπουργό και δεν μπορεί να κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει. Το ανώτατο κομματικό όργανο –μεταξύ δυο Συνεδρίων- είναι η Κεντρική Επιτροπή, η πλειοψηφία των μελών της οποίας σήμερα με δημόσια δήλωση τους απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του Α. Τσίπρα. Οι κινήσεις και οι επιλογές του οποίου δηλαδή είναι πλήρως απονονιμοποιημένες, από το ανώτερο πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν σεβόταν στοιχειωδώς τις κομματικές διαδικασίες δηλαδή ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕ και αν παρέμεινε η πλειοψηφική αμφισβήτηση στο πρόσωπο του να προχωρούσαν οι διαδικασίες για νέο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για κάποιον που θέλει να παρουσιάζεται ηγέτης αριστερού κόμματος να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr