Εδώ στο Πήλιο είμαστε μακριά από τα κέντρα αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι...

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ, ΡΕ;


Του ΠΕΤΡΟY ΤΣΑΓΚΑΡΗ*


Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει πάση θυσία προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των άλλων φτωχών στρωμάτων. Λάθος. Σημαίνει πάση θυσία παραμονή στην κυβέρνηση. Και ποιος σας είπε ότι η κυβέρνηση είναι εργαλείο γι’ αυτή την Αριστερά; Η κυβέρνηση είναι αυτοσκοπός.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει σε­βα­σμός των συ­νε­δρια­κών θέ­σε­ων,  των προ­ε­κλο­γι­κών δε­σμεύ­σε­ων και των αρχών του κόμ­μα­τος; Λάθος. Ση­μαί­νει πλή­ρης εγκα­τά­λει­ψή τους αν απει­λεί­ται η πα­ρα­μο­νή στην κυ­βέρ­νη­ση ή, ακόμη χει­ρό­τε­ρα, αν η εφαρ­μο­γή τους θα απει­λού­σε το κα­πι­τα­λι­στι­κό σύ­στη­μα.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει ότι η λει­τουρ­γία του κόμ­μα­τος είναι εκ των ουκ άνευ και ότι η θέ­λη­ση της βάσης του κόμ­μα­τος ακού­γε­ται; Λάθος. Εκεί­νο που απο­φα­σί­ζει είναι πάντα ένα μη εκλεγ­μέ­νο και εντε­λώς ανε­ξέ­λεγ­κτο κον­κλά­βιο, που δεν δίνει λο­γα­ρια­σμό για οποιο­δή­πο­τε ζή­τη­μα – είτε πρό­κει­ται για το πρό­σω­πο του Προ­έ­δρου της Δη­μο­κρα­τί­ας, του υπουρ­γού Δη­μό­σιας Τάξης, του επι­κε­φα­λής της Δη­μό­σιας Τη­λε­ό­ρα­σης και για σειρά άλλων προ­σώ­πων αλλά και, κυ­ρί­ως, για μια σειρά πο­λι­τι­κών.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει σε­βα­σμός στην ετυ­μη­γο­ρία της πλειο­ψη­φί­ας, σε­βα­σμός στη λαϊκή εντο­λή; Λάθος. Ση­μαί­νει σε­βα­σμό στη μειο­ψη­φία, σε­βα­σμό στις εντο­λές της αστι­κής τάξης.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει άρ­νη­ση συν­θη­κο­λό­γη­σης ακόμη και μετά την ήττα; Λάθος. Ση­μαί­νει συν­θη­κο­λό­γη­ση, ακόμη και μετά τη νίκη.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει αγώ­νας, ρήξη, ανα­τρο­πή; Λάθος. Ση­μαί­νει συμ­βι­βα­σμός, ήττα, υπο­τα­γή.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει αντι­λι­τό­τη­τα και αντι­μνη­μό­νιο; Λάθος. Ση­μαί­νει όχι μόνο την εφαρ­μο­γή της πιο άγριας λι­τό­τη­τας και του πιο βάρ­βα­ρου μνη­μο­νί­ου, αλλά και τη θε­σμι­κή θω­ρά­κι­σή τους.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει αγώ­νας ενά­ντια στην ανερ­γία και τη φτώ­χεια; Λάθος. Ση­μαί­νει όχι μόνο πε­ρισ­σό­τε­ρη φτώ­χεια και ανερ­γία αλλά και νο­μο­θέ­τη­σή τους.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει υπε­ρά­σπι­ση του κοι­νω­νι­κού κρά­τους; Λάθος. Ση­μαί­νει όχι μόνο την κα­τα­στρο­φή του αλλά και τη θε­σμο­θέ­τη­ση της κα­τα­στρο­φής του.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει λαϊκή κυ­ριαρ­χία και εθνι­κή ανε­ξαρ­τη­σία;  Λάθος. Ση­μαί­νει ακραίο κου­τσού­ρε­μα της λαϊ­κής κυ­ριαρ­χί­ας και πα­ρά­δο­ση της νο­μο­θε­τι­κής εξου­σί­ας σε τρόι­κες εξω­τε­ρι­κού.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει την «κάθε λέξη αυτού του συ­ντάγ­μα­τος»; Λάθος. Ση­μαί­νει κάθε λέξη του πιο ακραί­ου νε­ο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού. Ση­μαί­νει την κα­τάρ­γη­ση της κάθε λέξης αυτού του συ­ντάγ­μα­τος.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει αξιο­πρέ­πεια; Λάθος. Ση­μαί­νει εκ­βια­σμός, ευ­τε­λι­σμός συ­νει­δή­σε­ων, ατο­μι­σμός. Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει με­γά­λα ΟΧΙ. Λάθος. Ση­μαί­νει εξευ­τε­λι­στι­κά ΝΑΙ.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει πο­λι­τι­κές και προ­σω­πι­κές αρχές, συ­νει­δή­σεις, ανι­διο­τέ­λεια, ιστο­ρι­κή δια­δρο­μή και λο­γο­δο­σία σε αυτή; Λάθος. Ση­μαί­νει και­ρο­σκο­πι­σμός, κυ­βερ­νη­τι­σμός και προ­σω­πι­κή ιδιο­τέ­λεια.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει αντι­πα­λό­τη­τα και απο­κλει­σμός κάθε συ­νερ­γα­σί­ας με τον τα­ξι­κό εχθρό; Λάθος ση­μαί­νει αγα­στή και χα­μο­γε­λα­στή συ­νερ­γα­σία με όλα τα κόμ­μα­τα του τα­ξι­κού εχθρού αλλά και στή­ρι­ξη από τα ΜΜΕ αυτού του τα­ξι­κού εχθρού.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει σε­βα­σμός σε όσους συ­ντρό­φους επι­μέ­νουν στο πρό­γραμ­μα, στις θέ­σεις, και τις εξαγ­γε­λί­ες του κόμ­μα­τος; Λάθος. Ση­μαί­νει ανά­θε­μα, απει­λές, ύβρεις, συ­νερ­γα­σία με τις με­θο­δεύ­σεις του τα­ξι­κού εχθρού και με τα ψέ­μα­τα του πιο κί­τρι­νου Τύπου του προ­κει­μέ­νου να εξο­ντω­θούν αυτοί ακρι­βώς οι σύ­ντρο­φοι.

Ποιος σας είπε ότι ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά ση­μαί­νει ιστο­ρι­κή μνήμη; Λάθος. Ση­μαί­νει ανι­στό­ρη­τη λήθη.

Αυτά ση­μαί­νουν ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά, ρε. Και αλί­μο­νο σε όποιον τολ­μή­σει να ρίξει μια τέ­τοια κυ­βέρ­νη­ση.